Ärtsoppa
Imorgon är det torsdag och då blir det ärtsoppa.
Ärtsoppa
5 dl gula ärtor
3 3 l vatten
400 400 g rimmad bog
1 1 st gul lök
1 1 st morot
1 1 tsk timjan
1 1 tsk mejram
4 4 st hela nejlikofrön, eventuellt
4 4 msk skånsk senap
5 5 st hela pepparkorn
Gör så här:
1. Blötlägg ärtorna dagen innan och häll bort vattnet innan tillagningen.
2. Koka upp ärtorna i en rymlig kastrull med saltat vatten. Tillsätt pepparkorn, mejram,
timjan och eventuellt 4 hela nejlikofrön. Skala löken och lägg i den tillsammans med moroten
(båda ska vara hela). Lägg även i den rimmade bogen.
3. Låt ärtorna koka tills de är mjuka (cirka 2 timmar) men håll ett öga på den rimmad
bogen under tiden. Ta upp bogen när det är mört. Rör om då och då i ärtorna och avlägsna
skum och ärtskal från ytan av soppan.
4. Soppan kan behöva lite extra vatten, beroende på hur mycket ärtorna sugit åt sig och
hur hårt man kokar. Koktiden kan också variera lite, beroende på bogens kvalitét.
5. Skär bogen i bitar när soppan börjar se färdig ut och lägg på ett fat bredvid. Det skurna
köttet kan också läggas i soppan igen. Ta upp löken och moroten och servera dem bredvid.
Ta upp eventuella kryddnejlikofrön. Krydda till slut soppan med två matskedar senap.
6. Servera gärna med en klick senap bredvid
// Madeleine
Madelkrans med jordgubbsglass och jordgubbar
Är baksugen så här kommer ett härligt nästan somrigt recept.
2 äggulor
2 dl socker
1½ dl sötmandel
5 äggvitor
1 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
jordgubbsglass
jordgubbar
Gör så här:
1. Vispa äggulor och socker poröst.
2. Mal mandel. Blanda ner den i äggsmeten.
3. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt
potatismjöl blandat med bakpulver.
Fortsätt vispningen någon minut.
4. Blanda de båda smeterna. Häll smeten i en
mycket väl smord och mjölad kransform.
5. Grädda i 40 minuter i 175 C. Stjälp upp
kransen när den svalnat något.
6. Fyll kransen med glass och jordgubbar.
// Madeleine
Visst blir man sugen?
För att göra den här grillsäsongen ännu bättre är jag med och tävlar om en gasolgrill
från Muurikka.
http://www.muurikka.se/
Passa på och tävla du med.
// Madeleine
Citrusmarmelad
Idag tänkte jag tipsa om en trevlig citrusmarmelad. Jag är lite
barnsligt förtjust i marmelad, speciellt tomatmarmelad. ( vilket
jag skall prova mig på till hösten och göra när mina egen odlade
tomater är klara). Men tills dess får vi hålla oss till godo med detta.
5 apelsiner
1 citron
½ grapefrukt
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här:
1. Skölj frukten och skala av det yttersta skalet med en potatisskalare.
Skär frukten i halvor och pressa ur saften. Strimla skalet (ta bort kärnorna).
2.Blanda saft, skal och vatten i en kastrull och koka skalen mjuka.
Tillsätt syltsocker och koka ytterligare 5 minuter. Tag av från värmen och skumma noga.
3. Låt svalna i några minuter och häll upp på varma rengjorda burkar. Förvaras kallt.
// Madeleine
Lyx lördag
Varför inte passa på och skämma bort dig själv till helgen med en lördag fylld
med god mat? Jag har satt ihop en komplett lördag med frukost till två rätters
middag. Så laga mat och njut.
Frukost
Smoothie
1 portion
1 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 dl gammaldags mjölk
1 dl bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar
4 st isbitar
Mixa vispgrädde, yoghurt, mjölk, bär och isbitar till en slät smoothie.
Servera genast.
Passar utnärkt som frukost i sängen ( smular inte ) och till vinterstudion med start 8:45
Lunch
Annas snabba wok
4 port
2-3 msk smör att woka i
500g frysta wokgrönsaker
1 msk tandoorikrydda
5 dl vispgrädde
Fräs smöret i stekpannan och tillsätt wokgrönsakerna.
Kryda med tandoorikrydda
Tillsätt grädde och låt koka ihop cirka 5 minuter.
Middag
Tjocka hamburgare
4 port
600g fläskfärs
1 ägg
1 dl grillolja
1-2 krm salt
2 krm svartpeppar
Dressing
2 dl créme fraiche
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
½ tsk grillkrydda
4 tomater
1 rödlök
4 stora isbergssalladsblad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda fläskfärsen med ägg och grillolja. Salta och peppra.
3. Forma biffar och stek i ugn cirka 15 minuter. Gör under tiden dressingen.
4. Blanda créme fraiche med tomatpuré, paprikapulver och grillkrydda.
5. Skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
6. Servera hamburgaren i salladsblad med tomat, rödlök och
dressing.
Efterrätt
Chokladmousse med hackad mörk choklad och hallon
3 ägg
200g hallon
1 msk honung
150g mörk choklad att smälta
4 msk vispgrädde
50g mörk choklad att hacka
100 g hallon
2 dl vispgrädde till servering
Gör så här:
1. Separera äggulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum.
2. Blanda äggulorna med hallonen och honung i en separat bunke.
3. Hacka och smält chokladen över vattenbad.
4. Häll den smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan ner äggvitorna med
hjälp av en slickepott. Blanda till sist in vispgrädde.
5. Varva chokladsmeten med hackad choklad i glas eller skålar.
6. Låt stå kallt minst 2 timmar. Servera med vispgrädde och hallon.
// Madeleine
PS: Alal recept kommer från boken LCHF-husmanskost av Anna Hallen
Fisksoppa med lax och räkor
Ett gott tips till fredagsmyset.
Fisksoppa med lax och räkor
1 gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 msk fiskfond
3 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
400g vit fisk, t ex torskfilé
100 g kallrökt lax
2 dl skalade räkor
2 msk hackad dill
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken och fräs den sedan i smör i en stor gryta.
2. Tillsätt vatten, vitt vin, fiskfond och vispgrädde. Smaksätt med
peppar. Låt koka i 5 minuter.
3.Skär den vita fisken i stora kuber och strimla laxen.¨
4. Lägg den vita fisken i grytan och sänk värmen. Låt sjuda cirka
3 minuter. Fisken är färdig när det är vit även inuti. Ta av grytan från
värmen och tillsätt lax, räkor och dill.
5. Servera gärna med en klick creme fraiche eller aioli.
// Madeleine
PS: Receptet är hämtat från LCHF-husmanskost.
Virka ett mjukisdjur
Under natten har det kommit ca 10 cm snö och vad passar väl bättre
än att till helgen plocka fram garn och virknål och virka lite.
(Man kan ju även följa med mannen ut på isen och köra lite bil)
Men för den som vill sitta inne och mysa så kommer här ett litet
tips på något mjukt och mysigt. Själv tänker jag be svärmor om
hjälp då jag inte riktigt har lärt mig virka till 100 än.
Groda
Mått: ca 20 cm hög
Garnåtgång: DROPS PARIS från Garnstudio
100 g nr 39, pistagegrön
En rest nr 38, korall
En rest nr 02, ljus turkos
En rest nr 15, svart
DROPS VIRKNÅL NR 4 - eller den nål du måste använda för att få 16 fm x 18 varv på 10 x 10 cm.
TILLBEHÖR: Vadd till fyllning.
VIRKINFO:
MAGISK CIRKEL:
När arb ska virkas runt börjar man med denna teknik för att slippa hål i mitten (i stället för en lm-ring): Håll i garnänden och surra garnet en gång runt vänster pekfinger för att göra en ögla. Håll i öglan med vänster tumme och långfinger, tråden läggs över vänster pekfinger. Stick in nålen genom öglan, gör ett omslag med tråden och drag tråden genom öglan, virka 1 lm, sedan virkas det fm runt öglan. När du har önskat antal fm, dra i garnänden så att du drar ihop öglan. Fäst garnänden på baksidan. Fortsätt virka runt i cirkel.
VIRKA RUNT I CIRKEL:
Efter den sista fm på v, fortsätt till nästa v med 1 fm i nästa fm (= första fm från föregående v). OBS: Markera början av v med en markör mellan sista fm på v och första fm på nästa v, låt markören följa med uppöver.
2 FM VIRKAS TILLS:
* Stick in nålen i nästa m, hämta tråden *, upprepa *-* en gång till, gör ett omslag och drag tråden genom alla 3 m på nålen.
FÄRGSKIFTE - FM:
För att få finast färgskifte virkas sista fm på v så här: Stick in nålen i sista m, hämta tråden, gör ett omslag med den nya färgen och drag den genom alla m på nålen. Fortsätt till nästa v med den nya färgen.
--------------------------------------------------------
HUVUD:
Arb virkas runt i cirkel med pistagegrön med nål 4. Börja överst på huvudet genom att göra en magisk cirkel - Läs förkl ovan.
VARV 1: Virka 8 fm om ringen.
VARV 2: 2 fm i varje fm = 16 fm. Läs VIRKA RUNT I CIRKEL ovan.
VARV 3: * 1 fm i nästa fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 24 fm.
VARV 4: * 1 fm i nästa 2 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 32 fm.
VARV 5: Virka 1 fm i varje fm = 32 fm.
VARV 6: * 1 fm i nästa 3 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 40 fm.
VARV 7: Virka 1 fm i varje fm = 40 fm.
VARV 8: * 1 fm i nästa 4 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 48 fm.
VARV 9-13: Virka 1 fm i varje fm = 48 fm.
VARV 14: * 1 fm i nästa 6 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills * - Läs förkl ovan, upprepa *-* v runt = 42 fm.
VARV 15: * 1 fm i nästa 5 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 36 fm.
VARV 16: Virka 1 fm i varje fm = 36 fm.
VARV 17: * 1 fm i nästa 4 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 30 fm.
VARV 18: Virka 1 fm i varje fm = 30 fm.
VARV 19: * 1 fm i nästa 3 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 24 fm.
VARV 20: * 1 fm i nästa 2 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 18 fm.
VARV 21: * 1 fm i nästa fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 12 fm.
Klipp av tråden och fyll huvudet med vadd.
ÖGON:
Arb virkas runt i cirkel med pistagegrön med nål 4. Börja genom att göra en magisk cirkel.
VARV 1: Virka 6 fm om den magiska cirkeln.
VARV 2: 2 fm i varje fm = 12 fm.
VARV 3: * 1 fm i nästa fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 18 fm.
VARV 4: * 1 fm i nästa 8 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* 1 gång till = 20 fm.
VARV 5-7: Virka 1 fm i varje fm = 20 fm.
Klipp av tråden och behåll 30 cm till montering. Fyll ögat med vadd. Virka 1 öga till på samma sätt.
KROPP:
Arb virkas runt i cirkel med pistagegrön med nål 4. Börja nederst på kroppen genom att göra en magisk cirkel.
VARV 1: Virka 6 fm om ringen.
VARV 2: 2 fm i varje fm = 12 fm.
VARV 3: * 1 fm i nästa fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 18 fm.
VARV 4: * 1 fm i nästa 2 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 24 fm.
VARV 5: * 1 fm i nästa 3 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 30 fm.
VARV 6: * 1 fm i nästa 4 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 36 fm.
VARV 7: * 1 fm i nästa 5 fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* v runt = 42 fm.
VARV 8-12: Virka 1 fm i varje fm = 42 fm.
VARV 13: * 1 fm i nästa 5 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 36 fm.
VARV 14-15: Virka 1 fm i varje fm = 36 fm.
VARV 16: * 1 fm i nästa 4 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 30 fm.
VARV 17-18: Virka 1 fm i varje fm = 30 fm.
VARV 19: * 1 fm i nästa 3 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 24 fm.
VARV 20: Virka 1 fm i varje fm = 24 fm.
VARV 21: * 1 fm i nästa 2 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 18 fm.
VARV 22: Virka 1 fm i varje fm = 18 fm.
VARV 23: * 1 fm i nästa fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* v runt = 12 fm.
Klipp av tråden och behåll 30 cm till montering. Fyll kroppen med vadd.
BEN:
Arb virkas runt i cirkel med korall med nål 4. Börja ytterst på benet genom att göra en magisk cirkel.
VARV 1: Virka 5 fm om den magiska cirkeln.
VARV 2: 2 fm i varje fm = 10 fm.
VARV 3-4: Virka 1 fm i varje fm - OBS: Byt till ljus turkos i den sista m på varv 4 - Läs FÄRGSKIFTE - FM OVAN = 10 fm på v.
VARV 5: * 1 fm i nästa 3 fm, sedan virkas de 2 nästa fm tills *, upprepa *-* 1 gång till = 8 fm.
Sedan virkas det 1 fm i varje fm så här: * Virka 2 v med ljus turkos, 1 v med pistagegrön *, upprepa *-* totalt 4 ggr (= 12 v), sedan virkas det 2 v med ljus turkos. Kom ihåg att byta färg i sista m på v.
Klipp av tråden och behåll 30 cm till montering. Fyll benet med vadd. Virka 1 ben till på samma sätt.
ARM:
Arb virkas runt i cirkel med korall med nål 4. Börja ytterst på armen genom att göra en magisk cirkel.
VARV 1: Virka 4 fm om den magiska cirkeln.
VARV 2: 2 fm i varje fm = 8 fm.
VARV 3-4: Virka 1 fm i varje fm - OBS: Byt till ljus pistagegrön i sista m på varv 4 = 8 fm på v.
Sedan virkas det 1 fm i varje fm så här: * Virka 2 v med pistagegrön, 1 v med ljus turkos *, upprepa *-* totalt 3 ggr (= 9 v), sedan virkas det 2 v med pistagegrön. Kom ihåg att byta färg i sista m på v.
Klipp av tråden och behåll 30 cm till montering. Fyll armen med vadd. Virka 1 arm till på samma sätt.
MONTERING:
Sy fast ögonen (pistagegrön) på toppen av huvudet. Sy munnen och ögon med en rest svart, se bild. Sy fast huvudet på kroppen med små fina stygn. Sy fast benen och armarna på kroppen.
// Madeleine
Lejonhuvuden
Jag fick en kokbok av mina föräldrar som dem skulle slänga. Den heter
Meny -ox och griskött. Det är en ganska tråkig bok på utsidan sett.
Mörkbrun med en bild på en köttbit och lite kryddor. Men inuti är det en skatt.
Jag har den som kvällslektyr och den här helt underbar. Det kanske inte är de mest
färgsprakandebilder men visst låter lejonhuvud som någonting man bara måste prova?
Lejonhuvuden
4 personer
500g grovmalen fläskfärs
2 st (30g) syltade ingefärsfrukter
1 lök
1 knivsudd vitlökssalt
salt
1 knivsudd kanel
2 msk sojasås
1 kippe persilja
olja till fritering
Gör så här:
1. hacka den syltade ingefäran. Skala och hacka löken fint. Rör ihop kött,
ingefära, lök, vitlökssalt, kanel, salt och sojasås till en smidig färs.
2. Med fuktiga händer formar man ganska stora köttbullar ( ca 3 cm i diameter).
Lägg dem på ett fat och låt dem torka 10 minuter.
3. Frutyrstek köttbullarna några år gången ca 4 minuter i den varma oljan.
Lägg upp dem på ett fat och garnera med persiljekvistar.
4. Lejonhuvuden aerveras med kokt ris och grönsaker till, t.ex. najsblandning,
kokt blomkål eller bönor.
//Madeleine
Bokrea
Den 22 februari drar bokrean igång. Jag är taggad. Kommer alltid hem med
böcker som jag inte hade tänkt mig. Allt från kokböcker, träningsböcker till deckare.
Sen blir ofta hälften liggandes utan att jag tittar i dem. Men det är ju nått speciellt med
böcker, det är som med skor, man kan inte ha för många.
Jag vet nått år köpte jag värden sötaste bok med hundar i olika konstelationer. Tror jag
tittat i den ett pat gånger. Jag blir ju bara sugen på att skaffa hund när jag tittar i den.
Men här kommer i alla fall lite böcker som nog kommer att finnas i mitt hem efter
bokrean.
// Madeleine
Börjar längta
efter våren. Tog en liten runda på Plantagen och Växtriket
igår. Och kände att nu får det snart bli vår, så att man kan
komma igång med trädgården.
Inhandlade lite fler saker att stoppa i jorden. Dill och
blåklint.
// Madeleine
Budapestrulle
Igår bakade jag en Budapestrulle. Vart riktigt mumsig.
Receptet har jag hittat på http://bakverkochfikastunder.blogspot.com/2012/01/budapestrulle.html
Min vart inte lika fin som deras men förhoppningsvis lika god. Till sommaren
när det blir dags för jordgubbar och vinbär tänker jag prova med det som
fyllning. Igår hade jag konserverad mandarinklyftor.
Budapestrulle
2 bottnar
6 äggvitor
3 dl socker
100g mixade/ fint hackade hasselnötter
2 msk kakao
1 msk mjöl
2 msk marsanpulver
Fyllning till 2 rulltårtor
4 dl vispgrädde
1-2 burkar konserverade mandariner
Vispa äggvitor hårt, fortsätt vispa medans sockret tillsätts lite i taget. Mixa hasselnötterna smått
och blanda dem med mjöl, marsanpulver och kakao. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvispet.
Fyll en sprits med en tjock tyll (jag använde en på 14 mm). Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper
ifrån ena långsidan till den andra. På detta sätt spricker inte marängen när den sedan skall rullas. Denna
smeten skall räcka till 2 rulltårtor men jag valde att gör en större och fick även lite smet över. Grädda i
175 gr i nedre delen av ugnen i ca 18 min. Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper när kakan är klar och dra
loss bakplåtspappret som tårtan gräddats på. Låt svalna. Vispa grädden och bred den över bottnen och
placera ut de avrunna mandarinerna. Rulla tårtan från den ena kortsidan till den andra. Garnera tex med
smält mörk choklad och florsocker.
// Madeleine
Currywurst med strips
Jag älskar verkligen tyska korvar. Ikväll hamnade det sista currywurst paketet
i stekpannan. Och till det strips.
Får bli en tripp till tyskland och inhandla lite korv :-)
// Madeleine
Min trädgård i februari
Jag har en trädgårdskalender som hjälper mig hålla ordning på min trädgård.
För februari månad är det dags att tänka på följande saker:
* Dags att så chili, paprika, kronärtkocka, lobelia och isop som tar
lång tid på sig gro.
* Om du satt lökar av krokus i krukor och ställt i ditt uterum eller växthus kan
du ta in dem. De slår snart ut.
*Sortera bland fröpåsarna och välj ut de sorter som ska förgros inomhus.
*Köp hem såjord.
*För att skydda vintergröna växter, särskilt nyplanterade, från att torka
ut när solen börjar skina under senvinter och tidig vår, kan man täcka
dem med skuggväv.
*Ta in grenar från vide, forsythia, körsbär, rosenkvitten och äpple. Gör ett
långt snitt på grenarna längst ner och sätt i ganska varmt vatten.
Det kan ta någon vecka eller två innan slår ut. Blåbärsris går också bra driva.
Jag tänkte att jag skulle odla ärtor, rödbetor, rädisor, västeråsgurka och
dill. Måste bara bygga klart mina odlar lådor till våren.
// Madeleine
Ett gott blogg tips
vill bara tipsa om en superhärlig blogg som jag "hittade" häromdagen.
http://bakverkochfikastunder.blogspot.com/
// Madeleine
Energibars
Jag tränar på gym 2-3 dagar i veckan. Och efter varje träningspass är
det viktigat att fylla på med energier inom en halvtimme efter tränings-
passet. Fyll på med vätska, snabba kolhydrater och proteiner.
När jag har tränat brukar jag äta en hemmagjord bar.
50 g Svenskt Smör från Arla
1 dl Arla® vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
100 g blandade salta nötter
70 g torkade blåbär
4 dl cornflakes
2 dl puffat ris
Gör så här:
Koka smör, grädde, sirap och socker kraftigt till en seg smet, ca 15 min.
Grovhacka nötterna och blanda med blåbär, cornflakes och puffat ris i en bunke.
Häll smeten i bunken och rör ihop snabbt. Häll ut blandningen på ett smörpapper och
platta ut ca 1 cm tjockt. Skär kakor i önskad storlek och låt kallna.
En återhämtningsdryck med mjölk och jordgubbar är en
perfekt belöning efter träningen.
Vanilj- och jordgubbsmjölk
Mixa 225g frysta jordgubbar, 3 dl yoghurt vanilj, 3 dl mjölk
och 1½ msk honung.
// Madeleine
Morotssoppa
I fredags var jag hem till min kära vän Anna på lunch. Hon hade gjort
en morotssoppa som va helt underbar.
Så idag till lunch försökte jag mig på sama soppa. Den vart helt
ok men inte alls lika god som Annas soppa.
Annas morotssoppa
2 morötter
3 potatisar
1 stor gul lök
grönsaksbuljong
ca 8dl vatten
2 dl grädde
salt, peppar
persilja
Gör så här:
1. Skala morötterna och potatisen och dela dem i halvstora bitar.
Klyfta löken.
2. Lägg det i en gryta och slå på vattnet. Lägg i grönsaksbuljongen.
Låt puttra ca 15 minuter så att grönsakerna blir mjuka.
3. Mixa soppan med hjälpa av en stavmixer så att en blir slät och fin.
Häll på grädden och krydda. Låt koka upp och sjud ett par minuter.
4. Servera gärna med lite knaperstekt bacon till.
// Madeleine
Choklad
Jag vill bara tipsa om världens godaste chokladpraliner.
I Göteborg finns Flickorna Kanold som säljer tryfflar
och praliner.
http://www.flickornakanold.com/index.html
Jag fick en låda i sommras och den tog slut alldeles för fort.
Så har ni vägarna förbi Göteborg passa att besöka denna lilla
affär och konditori. ( Glöm inte att medela mig så du kan ta upp
min beställning ;) ).
// Madeleine
Tacoköttfärsås
Fredag och det betyder i många hem Tacos. Min man var sugen på
antingen tacos eller köttfärssås så jag slog ihop dem.
Tacoköttfärssås med spagetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
800g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
några droppar tabasco
1 burk champinjoner
1 burk majs
smör
salt, peppar
Gör så här:
1. Hacka löken och vitlöken. fräs i smör.
2. Lägg ner köttfärsen och stek den färdig. Krydda med saltoch peppar.
Blanda ner tacopåsen och dem krossade tomaterna. Smula ner köttbuljong-
räningen och några droppar tabasco. Låt puttra ca 15 minuter.
3. Blanda ner champinjonerna och majsen och låt puttra med ett par
minuter. Salt och peppra efter smak.
4. Servera med nykokt pasta.
// Madeleine