Fisksoppa med lax och räkor
Ett gott tips till fredagsmyset.
Fisksoppa med lax och räkor
1 gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 msk fiskfond
3 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
400g vit fisk, t ex torskfilé
100 g kallrökt lax
2 dl skalade räkor
2 msk hackad dill
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken och fräs den sedan i smör i en stor gryta.
2. Tillsätt vatten, vitt vin, fiskfond och vispgrädde. Smaksätt med
peppar. Låt koka i 5 minuter.
3.Skär den vita fisken i stora kuber och strimla laxen.¨
4. Lägg den vita fisken i grytan och sänk värmen. Låt sjuda cirka
3 minuter. Fisken är färdig när det är vit även inuti. Ta av grytan från
värmen och tillsätt lax, räkor och dill.
5. Servera gärna med en klick creme fraiche eller aioli.
// Madeleine
PS: Receptet är hämtat från LCHF-husmanskost.