Flädersaft

I tisdags var och make ute hos ett par bekanta som har fläder. Jag hade
bett dem hojta till när det var dags att komma och plocka och i tisdags var
det dags. Vi fyllde två stycken ica påsar. Igår gjorde jag saft på hälften av
blommorna och idag gjorde jag saft på dem sista. Jag har provat 2 recept
som i princip är lika men endå inte. Jag får återkomma om 4 dagar med en
rapport om vilket som va godast.
 
Det ena har jag hittat på www.tasteline.se  
 
55st fläderlomssklasar
2 kg socker
3,5 l vatten
4 st citroner
60gram citronsyra
 
1. klipp bort de gröna stjälkarna och tvätta citronerna och skiva dem tunt.
2. varav fläder, citron och socker i en stor hink.
3. Koka vatten och tillsätt citronsyra och rör om, häll sedan vattnet i hinken med flädern.
4. Låt stå kallt i ca 4-5 dagar. Rör om då och då.
5. Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor.
 
 
det andra på www.alltommat.se
 
40 st fläderblomsklasar
4 st citroner
3l vatten
75g citronsyra
2 kg socker
 
1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem
skivor. Koka upp vatten, citronskivor, citronsyra och socker.
2. Häll den heta blandningen över fläderblommorna.
3. Täcl över med folie och låt svalt ca 4 dygn.
4. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kyl eller frys.
 
 
// Madeleine

Trädgårdsbyxor

Fick lite pengar när jag fyllde så jag passade på att åka till Jula och
köpte mig ett par supersnygga trädgårdsbyxor.
 

// Madeleine

Midsommar

Midsommar firade hemma på Torsborg med först sill lunch
med föräldrar/svärföräldrar och vän. Vi hade matjesill, gräddfil,
färskpotatis, västerbottenpaj och matjesilltårta. Allt var väldigt gott
och vädret var perfekt.
 
 
Avslutade lunchen med vanlijglass, jordgubbar och grädde.
 
Sen blev det lite bad i poolen (23C varmt ) och sen lite grillning
med lite vänner.
 
 
Jag och min man Jon.
 
// Madeleine

Idebok

Alla har vi något ställe eller plats som inspirerar oss extra mycket. Mitt kreativitetsflödande ställe är kassan på Åhléns. Ofta när jag hade jobbat så hade jag fickorna fulla med små lappar med ideér ner kraffsade eller ritade. Alla dessa ideer har jag samlat i en bok.
Nu är det snart 2 år sedan jag stod i kassan på Åhléns och jag har haft lite svårt att hitta ett lika bra ide flödesställe. Min jobbcoach sa att jag skulle förska få samma känsla fast någon annanstans, vilket har varit svårt. Men nu tror jag att jag har hittat nått. Mitt sommarjobb i en kirurgreception har gjort att idéflödet är igång igen. Så när sommaren är slut hoppas jag att boken fått nya idéer så att ja har nått att göra när höstmörkret faller.

// Madeleine

Tumvantar

Igår började jag om för sjuttioelfte gången på mina tumvantar.
jag blir aldrig nöjd när jag stickar och nu hade dem legat så länge
att jag tappat bort mig i mönstret att det bara var att repa
upp och börja om från början. Men nu så kanske det kan bli
ett par innan vintern är här. Jag burkar sticka som en galning i ett
par dagar innan jag tröttnar och lägger undan det i nån månad eller
två ;)  Jag fick hem www.stoffochstil.se reakatalog här om dagen och
då vart jag sugen på att dels köpa nytt garn men också att ta tag
 i några av alla mina projekt som ligger och väntar.




Min kära make var till Norrköping på jobb igår och passade på att stanna till
vid Cloettas fabriksförsäljning.
Så nu finns det Pollys, rommerska ågar och punch praliner hemma. Kexchokladen
är redan slut...




// Madeleine


Hemmagjord citrusglass

Fick som jag nämnt tidigare hem min OBH Nordica glassmaskin
i fredags och igår blev det premiär. Jag hade köpt Kesella Citrus
http://www.arla.se/Default____33357.aspx för någon vecka sedan
och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den men så googlade
jag lite och hittade ett glassrecept med kesella i.
Recepten finns på arla.se  (citrusglass med kvarg).

Glass

2 äggulor
½ dl acaciahonung
1 ½ dl Arla Köket® vispgrädde
250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus

Hallon till garnering

Gör så här:
1.Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum.
Blanda äggsmet, vispgrädde och kvarg.
2. Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller
kör den i en glassmaskin.
3. Garnera med hallon.



En frisk och god glass som jag defenitift kommer att
göra fler gånger i sommar.

// Madeleine


Slapplördag

Idag är mannen iväg och åker lite bankörning i Lidköping
så jag passade på och gick på stan med pappa.

Han bjöd på fika på Espresso house



Det blev en mudcake och en laktosfri chai latté.

Min dagcreme tog slut i går så jag passade på att handla en ny och
så blev det en knopp från rean. Man vet ju aldrig vilka projekt i framtidem
man vill göra som inbegriper en porslinsknopp.



// Madeleine


GFK online

I flera år har jag varit med i gfkonline. Det innebär att all livsmedel
man handlar skall man scanna och ladda upp uppgifter om pris och
antal man handlar. Man samlar poäng varje månad. under våren
har jag mest känt ångest över att inte hunnit och inte haft lusten
till att scanna allt. så för några veckor sen avslutade jag mitt medlemskap
och handlade upp alla mina poäng. Igår kom paketet med min beställning.
 


Newport bäddset.




OBH glassmaskin. Skålarna står i frysen och imorgon blir det
invigning av maskinen.


// Madeleine


Sommarens väska

Jag fick en sån snygg väska av min syster och hennes man
i 30-års present att jag på en gång gjorde den iordning för
jobbet. Väskan är från Hawaii och jag är så stolt över den.





Så snygg på insidan. Den är perfekt för sommarens alla utflykter och
shoppingturer. Tror jag inviger den på fredag med en shopping tur på
Åhléns som har börjat son sommarrea idag. 50% på massa skoj.

// Madeleine


Redisor

Idag har jag skördat dem första redisorna. Väldans
goda var dem med lite salt på.



// Madeleine


Grillfest 3.0

I lördags hade vi 30 års fest med vänner och bekanta.
Det vart så lyckat och jag gled runt hela kvällen med
ett stort leende. Det var så kul för mina 3 syskon kunde
alla närva och det betydde oerhört mycket.
Jag fick fina presenter av alla, men det var en som
stod ut lite extra. Jag skall få köra på Gelleråsbanan
en halv dag i en ban bil. Det skall bli en dröm som går
i uppfyllelse. Här nedan kommer lite bilder från festen.




// Madeleine


30-års kalas

Fyllde jag i går. Det var en kanondag men ganska bra väder och
förberedelser som flöt på.
Eftersom det varit mycket i skolan inför sommaren så har jag inte
haft tid att baka eller laga mat. Så jag beställde helt enkelt två
stycken large smörgåstårtor på Ica Maxi. Dem va helt ok.
Det blev en med skinka och en med skaldjur.

 

Jag bad även min pappa göra sin paradtårta. Vi kallar den marangtårta
men jag tror den heter Pinocciotårta. Han lyckades som vanligt och den
vart mycket uppskattad.



Jag fick väldigt fina presenter och bidrag. Jag fick en Elektrolux
Ergorapido dammsugare och en hallonbuske bla.

I helgen så skulle vi byta bänkskivor i köket så det de skulle passa
ihop med ön som vi byggt mitt i köket. Det gick lätt och smidigt tills
vi kom till diskbänken, där fick med oss det gamla kaklet. Visst hade
vi tänkt byta kakel men inte just nu.



Så det var bara att börja hacka bort det gamla kaklet och åka och hitta ett
nytt snyggt. Så medans jag var på dop i söndags så var maken till Bauhaus
och köpte kakel. Så i måndags kväll vid 22 tiden fogade vi det sista och oljade
in den sista bänskivan. Sen började storstädningen inför kalaset igår.



Men visst blev det bra? Så nu är det 2 kortssidor kvar där det gamla kaklet
skall bort och det nya skall dit.

Idag har jag och maken varit på tippen med lite skräp och sen hämtat upp
partytältet inför lördagen.

Det var så trevligt att solen tittade fram när vi åt
brunch på altanen.



Äggröra, bacon, bochwurst, stekta tomater, melon, yoghurt, jucie, brieost m.m.
avslutade med ett litet glas mousserande vin.

// Madeleine


Jag är med och tävlar

om en kamera, NIKON 1 J1 från Dustin Home.
Jag hoppas på vinst så att jag kan lära mig att ta snygga bilder
till bloggen. 

dustinHomeCompetition.jpg

// Madeleine


Rabarbersaft

Jag har provat att göra två olika varianter på rabarbersaft.
Först provade jag Leilas rabarbersaft, en klassisk saft som
vart väldigt god. Sen hittade jag ett väldigt trevligt recept i
bloggen http://skattkistan.blogg.se receptet kommer här nedan.

Leilas rabarbersaft

1kgrabarber
1.5lvatten
4.5dlströsocker
1stcitron, saften

1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter,
rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Spädes ca 1 x 1.


Skattkistans rabarbersaft

1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
2 st lime, saften
1 vaniljstång

Skär rabarbern i småbitar och koka i vattnet i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker, vaniljstångsurskrap och limesaft, låt svalna.

Häll upp saften i tillbringare eller väl rengjorda flaskor.



Flaskan till höger är grön :)

// Madeleine

Kasslersallad med grekisktouch

Det har blivit mycket pasta sallader denna veckan, men det är ju
så gott och så slipper man stå i köket hela kvällen. Bara fördelar.
Så i torsdags blev det pasta sallad med grekisk touch.

Denna gång fick det bli Penne i tre olika färger,
kassler, gurka, fetaost, tomater,oliver och röd lök. Och till
det gjorde jag en vinegrett.
1 msk vitvinsvinäger, 3 msk olivolja, 1 msk vatten, 1 tsk oregano
och salt och peppar.



// Madeleine


MyMoment

Passa på att tävla med MyMoment som är en ny drickyoghurt från Lindahls Mejeri.




Följ länken http://smartsontestpilot.se/mymoment/bli-testpilot/ och fyll i dina personuppgifter
så är du med och tävlar. Lycka till

// Madeleine


RSS 2.0