Citrusmarmelad
Idag tänkte jag tipsa om en trevlig citrusmarmelad. Jag är lite
barnsligt förtjust i marmelad, speciellt tomatmarmelad. ( vilket
jag skall prova mig på till hösten och göra när mina egen odlade
tomater är klara). Men tills dess får vi hålla oss till godo med detta.
5 apelsiner
1 citron
½ grapefrukt
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här:
1. Skölj frukten och skala av det yttersta skalet med en potatisskalare.
Skär frukten i halvor och pressa ur saften. Strimla skalet (ta bort kärnorna).
2.Blanda saft, skal och vatten i en kastrull och koka skalen mjuka.
Tillsätt syltsocker och koka ytterligare 5 minuter. Tag av från värmen och skumma noga.
3. Låt svalna i några minuter och häll upp på varma rengjorda burkar. Förvaras kallt.
// Madeleine
Kommentarer
Trackback