Lejonhuvuden

Jag fick en kokbok av mina föräldrar som dem skulle slänga.  Den heter
Meny -ox och griskött. Det är en ganska tråkig bok på utsidan sett.
Mörkbrun med en bild på en köttbit och lite kryddor. Men inuti är det en skatt.
Jag har den som kvällslektyr och den här helt underbar. Det kanske inte är de mest
färgsprakandebilder men visst låter lejonhuvud som någonting man bara måste prova?

Lejonhuvuden

4 personer

500g grovmalen fläskfärs
2 st (30g) syltade ingefärsfrukter
1 lök
1 knivsudd vitlökssalt
salt
1 knivsudd kanel
2 msk sojasås
1 kippe persilja
olja till fritering

Gör så här:

1. hacka den syltade ingefäran. Skala och hacka löken fint. Rör ihop kött,
ingefära, lök, vitlökssalt, kanel, salt och sojasås till en smidig färs.
2. Med fuktiga händer formar man ganska stora köttbullar ( ca 3 cm i diameter).
Lägg dem på ett fat och låt dem torka 10 minuter.
3. Frutyrstek köttbullarna några år gången ca 4 minuter i den varma oljan.
Lägg upp dem på ett fat och garnera med persiljekvistar.
4. Lejonhuvuden aerveras med kokt ris och grönsaker till, t.ex. najsblandning,
kokt blomkål eller bönor.



//Madeleine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0