Krämig kasslerpasta

Den här veckan blir det nästan bara sallader, tycker det passar
bra så här till sommaren. Så igår blev det krämig kassler pasta.
Vädigt gott.

Krämig kassler pasta

pasta till 4 pers
morot
kassler
2,5 dl creme fraiche
broccoli

Gör så här:
1. Koka pasta och broccolin. Skär under tiden kasslern i
strimlor och moroten i långa smala strimlor.

2.
Häll av pastan och häll ner creme fraichen i pasta kastrullen,
låt den smälta ner. Häll därefter tillbaka pastan i kastrullen
rör om. Blanda ner resten av ingredienserna.



// Madeleine


Köttbulle sallad

Idag blev det nått snabbt och väldigt lättlagat. Har ingen lust att
laga mat idag och eftersom det bara är jag som är hemma är
det bara jag som "lider" av det.
Men det blev köttbullesallad fast utan sallad.

8st köttbullar
lite stekt bacon
några coktail tomater
gurka i små bitar
ärtor
fetaost
pasta ( jag hade pasta älgar hemma )
dressing

Hacka, blanda ät :) 



// Madeleine


Utan mitt socker

1:a veckan utan fikabröd, godis, läsk, alkohol och skräpmat
har gått bra. Till Eurovision i lördags hade jag köpt morötter
och gurka som jag dippade medans de andra åt godis, popcorn
och drack läsk. Det svåra kom i söndags på morsdag, pappa hade
bakat en tårta (laktosfri för min skuill) så det fick bli en lite bit då.

Den största prövningen kom i går när jag hade min egna studiedag
hemma. Speciellt godis sugen vart jag eftersom det stod en godisskål
med lakrits på vardgsrumsbordet. Ok där kan jag faktist erkänna att
jag tog en bit sen ställde jag undan skålen. Men den roppar på mig
från skåpet. ;-)
Det har blivit en del kvälls promenader den gågnaveckan. Igår hittade
vi en grusväg som vi följde till dess slut 3,3 km senare hämnade vi här:



vid världens ände :) Så då var det bara att vända. Trodde jag skulle ha
lite träningsvärk i morse men icke. Ikväll kommer maken hem sent så
blir det en kvällsprom så blir det solo. Inte lika kul men borde va lika skönt.

Idag har jag beställt smörgåstårta tills jag fyller om en vecka. Dåligt kan
jag tycka men ja har sluttenta i medicinsk terminologi grekiska så jag känner
att fokus måste ligga på det och inte på matlagning :( 

// Madeleine


Livet är ömtåligt

Ibland blir livet inte som man tänkt sig. Man förlorar nära och kära
alldeles för tidigt och utan mening. Så ta hand om varandra och skjut
inte upp saker till morgon dagen, utan gör det nu. Vänta inte med att tala om vad
du känner för i morgn kan det vara försent. Livet är skört, väldigt skört,
så glöm inte bort att visa dem du älskar att du älskar dem.


// Madeleine


Blommor

Nu växer det verkligen så att det knakar i min trädgård.
Så underbart tycker jag. Tog lite kort ikväll så att ni
också får njuta när knopparna brister.











Vi åt säsongens första jordgubbar svenska och belgiska. Dom var goda
på olika sätt. De belgiska va lite sötare men de var båda jättegoda.
Men till utseendet vann den svenska jordgubben, den såg mer
äkta ut.


Svensk vs bulgarisk jordgubbe

// Madeleine


Min trädgård i juni

Här kommer lite tips inför juni månad.

* Det är dags att så på friland: gurka, majs och bönor.
Så rädisor och sallat var 14:e dag för att få kontinuerlig
skörd.

* Skörda sparris fram till midsommar och låt den sedan växa upp.

* Nu behöver det vattnas och gödslad mycket, både ute och inne..

*Klipp vårblommande häckar och buskar efter blommingen.

*Sätt ut krukväxtrena på en skuggig plats i trädgården.


// Madelëine


Blommor i min trädgård

Har fotat lite i min trädgård idag på det som kommit
upp ur marken.


Ärtplantorna har tittat upp.



Rädisorna tjockar på sig.



Löjtnashjärts busken är har blivit riktigt stor och fin


// Madeleine


På måndag börjar utmaningen

Från och med måndag 21 maj och fram till den 22 juni så är tanken
att under en månad inte äta godis eller chip, inte dricka läsk eller äta några
grandiösa bakverk eller dricka alkohol. Helt enkelt försöka plocka bort så mycket
onyttigt som möjligt. Men två stycken undantag. den 5/6, då fyller jag 30 år
och den 9 juni då jag skall ha min 30 års fest.
Det kommer bli en otrolig utmaning för mig då jag verkligen inte har någon
karaktär är det kommer till godis. Men nu j*vlar. Jag får nog börja
med att ta några dagar i taget för att se om jag klarar det.

// Madeleine


Luciano Barachini skor -SÄLJES-

Jag har 2 par skor från det itelienka märket Luciano Barachini
som är alldels förstora för mig. Vilket är trist för dem är himla
snygga. Så jag tänte att jag sälja dem så kanske någon
annan kan få glädje av dem.



Orangefärgade pumps i skin med silver klack strl 38 (25 cm innermått).
Nypris ca1295:- mitt pris 200:-
Oanvända, kvar i kartong.




Röda skinskor i kilklacksmodell strl 39 (25cm innermått).
 oanvända, dock finns ingen kartong. 200kr.

Om Intresse finns så lämna en kommentar men din mailadress
så hör jag av mig via mail.

// Madeleine


Trädgårds fredag

Idag var det en kort föreläsning i skolan. Tur var väl det med
tanke på min hosta. Så nu när jag kom hem tidigt passade jag
på att fota lite i trädgården och så gurkor. Jag fick sällskap av
Leah. Här kommer dagens bilder från min trädgård.


Min rädisor har kommit upp en liten bit :)



Leah gillar vatten :)



Leah



Mina tulpaner har börjat titta fram ur rabatten.


// Madeleine


Köttfärsröra

Ikväll blev det lite kylskåpsrensning. Det blev en
köttfärsröra.

Köttfärsröra

200g köttfärs
1 pkt bacon, strimalt
1 lök, finhackad
1 riven morot
500g krossade tomater
1 buljongtärning
spiskummin, paprika, oregano, svart peppar
pasta

Gör sä här:

1. Stek köttfärsen, löken och baconet.

2. Häll på krossade tomater, buljongtärningen och kryddorna
och koka ca 15 minuter. Tillsätt den rivna moroten.

3. Servera med pasta.



// Madeleine


Stenrabatt

I helgen tog jag tag i våran stenrabatt som aldrig blir klar. Så med spade
och skottkära konkade jag runt på stenar och gjorde klart rabatten.
Nu känns det jätte bra men i morse oj vad stel jag vad.



Mina favoriter i rabatten har tittat fram nu, Pärlhyacinten.
Och så har mina dillpioner kommit upp en bra bit. Dem ser ut
som små palmer.






Det blev en sista sväng till tippen med alla soppor och lite gräsklippning.
Sen avrundade vi kvällen med att titta på film, Tintin.

// Madeleine




Spenatsoppa

Till kvällens middag blev det spenatsoppa. Det är en stor favorit
hos mig. Min man är lite mer skeptisk men verkade ändå ganka nöjd.
Jag höftade ihop den och vart nöjd med resultatet.

Spenatsoppa

2 st chorizo korvar
½ paket fryst spenat
2 dl grädde
2 dl grönsakbuljong
salt och peppar
kokta ägg

Gör så här:

1. Lägg de frysta spenat bitarna i en lite större katrull. Tina på medelvärme.
Skär chorizon i tunna penningar och stek dem under tiden. Koka äggen.

2. När spenaten tinat tillsätt grädden och grönsaksbuljongen. Salta och peppra.
Låt små puttra lite ca 10 minuter.

3. Servera med den stekta chorizon och kokta ägg delade i båtar.



// Madeleine


Afternoon tea på Sundbyholmsslott

I lördags blev vi bjudna på aftternoon tea på Sundbyholms slott
 av en kär bekant. Det var väldigt trevligt och gott. Men oj vilken
sockerchock kroppen fick och vad mätta vi blev.

Vi började lite lagom med tea, scones, brieost, ädelost och lite härliga
marmelader. Min favorit var hjortronmarmeladen. Ja insåg snabbt att
brieost och hjorttronmarmelad passar utmärkt ihop.
Dem hade även ett litet urval av canapéer. En med pumpernickel och
färskost, en med ett ljust bröd och vildsvin med hortronmarmelad
och en med små canapée skal med skaldjursfyllning.



Efter detta gick vi med stor glädje in på efterrättsbordet.





Min förhoppning var att orka smaka mig igenom hela bordet men det
gick verkligen inte. Så jag plockade ut de bitar om till utseendet tilltalade
mig och hoppades på det bästa.



Allt var jätte gott men visst hitade man några favoriter.
Den lilla röda macaron var min favorit ihop med den lilla
citrontrattletten.



Jag kan verkligen rekomendera detta för den som är en riktig 
efterrättmänniska. För mer info gå in och kolla på : 
http://www.sundbyholms-slott.se/afternoon-tea/

// Madeleine 


Grönsakssådd

Idag har jag gjort klar mina odlarlådor och sått lite grönsaker.



Det blev dill och rädisor. Jag väntar lite med resten av grönsakerna tills
efter helgen då det skall komma snö och bli några minusgrader.
Men då blir det gurkor, rödbetor och ärtor.



Boyezen höll mig sällskap när jag sådde mina grönsaker.

Efter sådden blev det fika och en bra bok i solen. Blev lite röd på  de
ställen där jag hade missat att smörja in mig. Men det är ju vår
så det hör ju till.



Till kvällen slog vi på grillen och grillade lite kryddig korv, till det blev det
coleslaw och lite grönallad.

I morgon är det åter till skolbänken efter 5 veckors praktik. Ska bli
kul att träffa all tjejerna igen.

// Madeleine


RSS 2.0