Kycklingwok
Ikväll blev det Kycklingwok.
3,5 dl kall kycklingbuljong
2 msk apelsinjuice
2 msk ljus soja
2 msk majzena
2 tsk sesamolja
4 kycklingfiléer à ca 170g
1 grön paprik
4 schalottenlökar
1 stor morot
2,5 dl böngroddar
1. Blanda buljong, apelsin juice , soja, majsena, och sesamolja väl i en skål , ställ åt sidan.
2. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i lagom stora bitar. Halvera, kärna ur och skär paprikan i fina strimlor. Hacka löken. Skala moroten och finstrimla den.
3. Hetta upp olja i en wook och lägg i kycklingen. Woka tills kycklingen är väl brynt.
4. Tillsätt grönsakerna till kycklingen och Woka ett par minuter till. Rör ner såsen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 2-3 min tills såsen tjocknar.
Servera.
Kommentarer
Trackback