Ja då var det dags

För att hitta lite ny inspiration så har jag bestämt mig för att byta bloggdomän. Den nya bloggen finns på www.matpatorsborg.blogspot.com
Jag hoppas att ni följer med mig dit.
Denna blogg finns kvar för tillbaka blickar ( samt att det inte går att flytta med alla inlägg).

Kram Madeleine

NBNC

Maken fick en flaska rödvin när han fyllde år. En jätte snygg flaksa med graffiti på. Smakar väl ok men lite blaskig i smaken. Vinet heter NBNC.

// Madeleine

Panduro

Jag råkade beställa lite saker från Panduro när de hade 70% rea i förra veckan. Det blev 2 vita trä ljusstakar, 2 stora plåtburkar, röda glitter rosetter, tags i lite husmorslook, kortsats till julkort, ljusdekorationer och allmogeblommor i stickers.
Känner lite spontant att jag nog borde rensa lite i min pysselbyrå om jag ska få in mina nya prylar.

//Madeleine

Syfestival

I helgen är det syfestival i Stockholm. Jag hade tänkt att åka, få lite inspiaration till höstens och vinterns mörka kvällar. Men jag jobbar kväll både lördag och söndag. Jag funderar på om jag skal åka imorgon eftermiddag men jag har inte bestämt mig. Nån som vill följa med?
http://www.syfestivalen.se/stockholm

// Madde

Mitt kök

Idag kom tidningen Mitt kök hem i brevlådan. Tänkte jag skulle prova någa nummer och se vad jag tycker. Har blädrat lite i dn och den verkar trevlig.

Julgransmatta

När jag var liten hade vi en gammalkista med tygbitar, axelvaddar och en julmatta med färdigtryck mönste så det bara är att brodera. Ena hörnet var broderat så att man skulle se hur det ska se ut. Jag vet att jag alltid ville lära mig att brodera så att jag fick mattan.
För nått år sedan plockade jag med den hem eftersom min mamma inte hade börjat på mattan. Så nu sitter jag här och hoppas att jag skall hinna klart tills 23/12 när julgranen ska plockas in.

// Madeleine

Älsklingsbullar

Idag bakar jag älsklingsbullar till makens födelsedag (imorn).
Det är första gången jag bakar de så vi får hoppas att de blir goda.

Älsklingsbullar
50g jäst
100g smält smör
3 dl mjölk
1 ägg
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
8 dl vetemjöl

Fyllning
100g smör
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker

1. Smält smör och tillsätt mjölken. Värm till 37C och blanda i jästen.
Blanda övriga ingredienser och rör ihop alltsamman. Degen blir ganska lös! Lägg en sked deg i varje bullform.

2. Blanda smör, socker och vsniljsocker. Gör ett hål i varje bulle och lägg en tessked fyllning i varje. Låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla sedan med ett ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 6-7 minuter i 250 C.

Madde

Ps bild kommer snart.
Ps2. Recept kommer från kokaihop.se

sårkada

Förra tisdagen skar jag mig ganska rejät i mitt vänstra pekfiger. Nu börjar det att läka och gör inte lika ont.
//Madde

Fläskpannkaka

2;5 dl vetemjöl
0;5 tsk salt
6dl mjölk
3ägg
300g rimmat fläsk i bitar

Hetta upp ugnen till 225 C.
Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjöken och fortsätt vispa tills det blir en slät smet.
Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Lät stå och svälla i 30 minuter. Smöra en rymlig ungsfast form och lägg i fläskbitarna. Bryn fläsket i ugnen.
Ta utbfirmen, häll i pannkakssmeten och sätt sen tillbaka in i ugnen.
Grädda pannkakan i 20-25 minuter.
Servera med rårörda lingon.

// Madde

Blogg paus

Nu när hösten har kommit med storsteg känner jag att det är lite mycket, så det blir en blogg paus på någon vecka eller 2. Jag hoppas att ni som faktist besöker bloggen kommer tillbaka om någon vecka för att hitta en förhoppningsvis mer inspirerad bloggare.
Kram
Madeleine

The-kakor

Idag vart jag uttråkad och sugen på kladdkaka. Dock hade jag inte alla ingredienser hemma så jag fick hitta på nått annat. Så det fick bli "the-kakor". Kakor till formen av en the-påse. Goda.
Receptet har jag hittat på Twins facebook sida.

The-kakor
200g smör
200g florsocker
2ägg
30 g strösocker
15g vaniljsocker
500 g vetemjöl
5 g bakpulver
2,5 g salt
Ljus eller mörk choklad

1. Blanda alla ingredienset och kavla ut till en platt deg.
2. Gör en mall av bakplåtspapper och skär ut kakorna efter mallen.
3. Gör ett hål högst upp i varje kaka
4.;Grädda i 15 min i 180 C
5. Doppa halva kakan i smält choklad.

// Madde

RSS 2.0