Baconlasange

Kvällens middag består av baconlasange. Liten tvist på vanlig lasange.



Baconlasange

2 gula lökar, hackade
2pkt bacon, strimlat
smör
2 burkar krossade tomater
10 urkänade gröna oliver, skivade
1 köttbuljongtärning

ostsås

2½ msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl riven ost
ca 1 tsk salt
nymalen vitpeppar
ca 10 lasangeplattor

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200C. Fräs  lök och bacon i lite fett i en gryta.
Tillsätt tomater, oliver och söndersmulad buljontärning. Koka
såsan utan lock minst 5 minuter. Smaka av.
2. ostsås: vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull.
Tillsätt resten av mjölken, koka upp under omrörning och låt
sjuda 4-5 minuter. Blanda ner det mesta av osten och smaka
av med salt och peppar.
3. Varva baconsås, lasangeplattor och ostsås i en smord
ungssäker form. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av
ugnen ca 30 minuter. Låt gärna stå 5-10 minuter före servering.

// Madeleine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0