Lapskojs

Idag äter vi lapskojs hemma på Torsborg.

Lapskojs

1 kg potatis, skalad och grovtärnad
1 burk salta biten
1 lagerblad
5 korn vitpeppar
3 korn kryddpeppar
50g smör
salt
vitpeppar
saltgurka & rödbetort det täcker potati

Gör så här:
1. Lägg lagerblad, peppar, potatis och kött i en kastrull. Häll på spadet från burken
plus vatten så att det täcker potatisen.
2. Koka under lock till potatisen känns klar, 15-20 minuter.
3. Ta bort synliga lagerblad och pepparkorn.
4. Lägg i smör och mosa potatisen och köttet.
Smaka av med salt och vitpeppar.
5. Servera med saltgurka och rödbetor.


Bild kommer från http://theresematochbak.blogspot.se/


// Madeleine

PS: Receptet kommmer från boken "HUSMAN" av Johan Åkerberg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0