Köttfärssås med vitkålspasta

I dag tänkte jag tipsa om ett alternativ till pastan i köttfärssås och spagetti.
Vitkål finstrimlat funkar jättebra och känns fräscht.

Köttfärssås med vitklåspasta

500 gram köttfärs
1 st gul lök
  smör till stekning
1 paket krossade tomater chili
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 msk kalvfond
1 tsk soja


500 gram långa strimlor vitkål
25 gram smör
2 msk vatten


Gör så här:

1. Bryn färsen i smör och rör med en trägaffel så den grynar sig.

2. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.

3. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka/sjuda utan lock 20-30 min.

4. Skär vitkålen i långa, smala strimlor och stek dem i smör på låg värme.
    Krydda och tillsätt 2 msk vatten. Lägg på lock och låt eftersteka i ca 10 min.
    De ska inte vara helt mjuka.



// Madeleine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0