Köttfärssås med vitkålspasta
I dag tänkte jag tipsa om ett alternativ till pastan i köttfärssås och spagetti.
Vitkål finstrimlat funkar jättebra och känns fräscht.
Köttfärssås med vitklåspasta
Vitkål finstrimlat funkar jättebra och känns fräscht.
Köttfärssås med vitklåspasta
500 gram | köttfärs |
1 st | gul lök |
smör till stekning | |
1 paket | krossade tomater chili |
2 msk | tomatpuré |
2 dl | grädde |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar |
1 tsk | oregano |
1 msk | kalvfond |
1 tsk | soja |
500 gram | långa strimlor vitkål |
25 gram | smör |
2 msk | vatten |
Gör så här:
1. Bryn färsen i smör och rör med en trägaffel så den grynar sig.
2. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.
3. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka/sjuda utan lock 20-30 min.
4. Skär vitkålen i långa, smala strimlor och stek dem i smör på låg värme.
Krydda och tillsätt 2 msk vatten. Lägg på lock och låt eftersteka i ca 10 min.
De ska inte vara helt mjuka.
// Madeleine
Kommentarer
Trackback