Slånbärssaft

Hur boken "Hem och hushåll - konservering" har jag hittat receptet för
slånbärssaft.

Slånbärssaft

5 l slånbär
vatten
500g socker pr 1 saft.

Frostbitna slånbär rensas och sköljas. De läggas i en stor kruka, och så
mycket kokande vatten hälles på, att det står 7-8 cm över slånen.
På detta sätt få bären stå till följande dag, då saften silas ifrån och
bären på nytt överhälles med kokande vatten och få stå till påföljande
dag. 3-4 gånger förfar man på samma sätt, varefter saften blandas.
Den mätes och kokas med sin sockermängd ca 20-25 min, varefter
den varm hälles på buteljer, vilka genast korkas och hartsas.



// Fru Branting Spetz


Boken "Hem och hushåll - konservering" är publicerad 1941 och är en bok
ur en serie uppslagsböcker för alla moderna hem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0