Rostade kastanjer

Rostade kastanjer känns lite höstigt och kanske lite juligt.
Receptet har jag hittat i Hem och Hushåll - Matlagning och bakning.

Rostade kastanjer

På 1/4 kg kastanjer skäres i den ena ändan ett kors. Kastanjerna
läggas i en liten långpanna med grovt salt en bit från varandra.
Långpannan insättes i het ugn och kastanjerna få stå i värmen
20-30 min. De skalas hastigt, läggas i bruten serbet och servera
med rörst smör.

Till stekt gås eller fina feta kötträtter serveras ofta en kastanjepuré.
kastanjerna, behandlas som förut beskrivits, kokas i kokande saltat
vatten så länge, att man sedan kan skala dem. De läggas jämte en bit
selleri i kokande buljong och få så mjuka, att de kunna passeras
genom stålsikt. Púren blandas med smör och grädde, varefter den serveras.




// fru Branting Spetz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0