Sillbullar

Vad passr bättre på en måndag en fisk till middag?
Här kommer ett recept på sillbullar.

8 färska sillar
2 salta sillar
2 msk smör
2 ägg
4-5dl mjölk
socker
vitpeppar
mjöl till en lagom färs

Den salta sillen vatten lägges över en natt, fläkes följande dag.
Den färska sillen rensas och urbenas, varefter de båda sillsorterna
malas med smöret 2-3 gånger. I färsen inarbetas ägg, mjölk,
mjöl och kryddor, och man arbetar färsen smidig. Av färsen formas
bullar, något större än middagsköttbullar, de stekas i smör i stekpanna.
Till bullarna serveras stuvade grönsaker av något slag.


// Madeleine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0