Lucka nr 7
Bakom lucka nummer 7 hittar vi:
Fikonkaka
Fikonkaka
500 g (cirka 25 stycken) torkade fikon
125 g Norrmejerier Smör
1½ dl Norrmejerier crème fraiche
2½ dl råsocker, strö
4 ägg
finrivet skal och saft av 2 apelsiner
4½ dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk riven muskotnöt
1½ tsk bakpulver
2 dl Norrmejerier Vispgrädde
Gör så här:
Blötlägg fikonen ett par timmar. Häll av vattnet, och hacka fikonen.
Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en sockerkaksform. Rör smör,
crème fraiche och socker till en smidig smet. Tillsätt äggen ett i taget.
Rör ner fikon, apelsinsaft och skal. Blanda mjöl, salt, muskotnöt och
bakpulver. Vänd ner mjölblandningen försiktigt och häll smeten i den
smörda formen. Grädda i cirka 1½ tim. Låt svalna och servera med
en klick vispad grädde.
// Madeleine
Kommentarer
Trackback