Lucka nr 24

Det är med vemod som vi öppnar lucka nummer 24:

Kalkon

1 st 
6 msk 
1 l 

1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt gallret längst ner i ugnen.

2. Tag bort halsen och rensa och skölj kalkonen. Klappa kalkonen
    torr med hushållspapper. Placera kalkonen med bröstsidan upp
   på gallret med en djup långpanna under.

3. Fyll ev. kalkonen med fyllningen (se separat recept). Gnid in
   skinnet med det mjuka smöret och krydda med salt och peppar.
  Placera ett stort ark med aluminiumfolie som ett "tält" över kalkonen.

4. Sätt in kalkonen i ugnen och häll 5 dl av kalkonbuljongen i den djupa
   långpannan. Ös kalkonen med buljongen som rinner ner i pannan med
   ca 30 minuters mellanrum. När buljongen i pannan har dunstat upp så
   tillsätter man ca 2 –3 dl buljong.

5. Tag bort aluminiumfolie efter ca 2,5 timme. Tillaga kalkonen i ugnen tills
    att termometern visar 80 grader i kalkonens lårdel. Det tar ca 3,5 - 4 timmar.

6. Flytta över kalkonen till ett serveringsfat och låt den vila minst 20-30
   minuter innan den kan skäras upp.




// Madeleine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0