Lucka nr 16
Bakom lucka nummer 16 hittar vi:
Sill
Löksill
2 rödlökar
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill (400g)
Gör så här:
1. Skala och skiva löken. Koka upp 3 dl vatten med ättikssprit,
socker, lagerblad, kryddpeppar och lök. Låt lagen bli kall.
2. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen.
Låt sillen stå i minst 2 dygn.
Vitlökssill
Sill
Löksill
2 rödlökar
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill (400g)
Gör så här:
1. Skala och skiva löken. Koka upp 3 dl vatten med ättikssprit,
socker, lagerblad, kryddpeppar och lök. Låt lagen bli kall.
2. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen.
Låt sillen stå i minst 2 dygn.
Vitlökssill
2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
6 vitlöksklyftor
1 stor gul lö
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 1/2 msk svensk senap
1 dl finskuren gräslök
salt och peppar
vitpeppar
1. Skala och finhacka vitlök och lök. Blanda vitlök, lök, majonnäs,
gräddfil, senap och gräslök. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar.
2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran.
Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylen 1 dygn före servering.
// Husmor Madeleine
Kommentarer
Trackback