Lucka nr 14
Idag har vi kommit fram till lucka nummer 14 och min personliga favorit:
Köttbullar
ca 60 st delikatessköttbullar
400g blandfärs
1 tsk salt
½ krm vitpeppar, malen
2 msk hackad gul lök
2 dl matgrädde
1. Blanda färsen med salt, vitpeppar och lök.
2. Rör ner matlagningsgrädde, lite i taget.
3. Forma färsen till köttbullar med vattenskölda händer.
Då kladdar inte färsen på händerna.
Lägg köttbullarna på en fuktig skärbräda.
4. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna. Lägg i så många
köttbullar att ca 2/3 av stekpannans yta fylls.
5. Skaka på stekpannan så att köttbullarna blir bruna runt om.
6. Sänk vären och låt köttbullarna steka färdigt.
7. Ta upp köttbullarna, skölj ur stekpannan med hett vatten
och stek nästa omgång köttbullar.
8. om många köttbullar ska stekas, använd en stekpanna för
bryning och en för efterstekning.
9. Köttbullarna går utmärkt att frysa.

// Madeleine
PS: receptet kommer från Mildas " hur du lyckas med julen".
Köttbullar
ca 60 st delikatessköttbullar
400g blandfärs
1 tsk salt
½ krm vitpeppar, malen
2 msk hackad gul lök
2 dl matgrädde
1. Blanda färsen med salt, vitpeppar och lök.
2. Rör ner matlagningsgrädde, lite i taget.
3. Forma färsen till köttbullar med vattenskölda händer.
Då kladdar inte färsen på händerna.
Lägg köttbullarna på en fuktig skärbräda.
4. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna. Lägg i så många
köttbullar att ca 2/3 av stekpannans yta fylls.
5. Skaka på stekpannan så att köttbullarna blir bruna runt om.
6. Sänk vären och låt köttbullarna steka färdigt.
7. Ta upp köttbullarna, skölj ur stekpannan med hett vatten
och stek nästa omgång köttbullar.
8. om många köttbullar ska stekas, använd en stekpanna för
bryning och en för efterstekning.
9. Köttbullarna går utmärkt att frysa.

// Madeleine
PS: receptet kommer från Mildas " hur du lyckas med julen".
Kommentarer
Trackback