Lucka nr 10
Bakomlucka nummer 10 hittar vi:
Saffransformar med björnbär
4 port
1 dl sötmandel
½ g saffran
1½ dl strösocker
5 dl färdig risgrynsgröt (eller om du har kvar från gårdagens recept)
3 ägg
3 dl vispgrädde
200g björnbär
vispad grädde till servering
1. Sätt ugnen på 225C. Skålla och skala mandeln. Hacka den.
Blanda saffran med ½ dl av sockret. Rör ner detta i gröten.
Vispa upp äggen lätt och vänd ner dem tillsammans med grädde
och mandel.
2. Fördela grötblandningen i smorda portionsformar. Ställ dem i en
långpanna mitt i ugnen, häll kokande vatten i pannan och grädda
20-25 minuter. Låt svalna. Hit kan du förbereda. Blanda bären
(spara några till garnering) med resten av sockret och låt koka
samman lite försiktigt. Garnera puddingen med bär. Servera
med sylt och grädde.
Tips!
Björnbären kan ersättas med hallon och om tiden är knapp kan
sötmandeln köpas färdigskållad och skalad.
// Madeleine