Fläskpannkaka

2;5 dl vetemjöl
0;5 tsk salt
6dl mjölk
3ägg
300g rimmat fläsk i bitar

Hetta upp ugnen till 225 C.
Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjöken och fortsätt vispa tills det blir en slät smet.
Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Lät stå och svälla i 30 minuter. Smöra en rymlig ungsfast form och lägg i fläskbitarna. Bryn fläsket i ugnen.
Ta utbfirmen, häll i pannkakssmeten och sätt sen tillbaka in i ugnen.
Grädda pannkakan i 20-25 minuter.
Servera med rårörda lingon.

// Madde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0