Kod kurs

Har börjat kodkursen idag i skolan. Många böcker och papper är det.


På hundpromenad

När Boyezen och jag tog en eftermiddags promenad genom skogen då hittade jag lite kantareller mitt på stigen. Så nu får det bli lite kantareller till kvällsmaten.
//Madeleine


Kantareller

Fick en påse kantareller av min morbror och hans fru. Så nu ska jag förvälla dem och spara dem till något speciellt tillfälle.

// Madeleine

Surströmming

Igår hade jag en ny matupplevelse, surströmming.
Jag kan spontant säga att ,nej detta var inte min "cup of the". Det enda jag kunde assocciera till pga lukten var hundbajs. När Boyezen är dlig i magen så luktar han som surströmming.
 
 
Så jag åt med stor tvekan en klämma med potatis, rödlök och surströmming men sen klarade jag inte mer. Lukten satte sig liksom i näsan. men nu har jag provat och behöver inte prova igen :-)
 
 
// Madeleine

Hundutställning

Förra helgen var det internationell hundutställning här i Eskilstuna. Jag och min svärmor passade på att åka dit och titta. Man blir ju helt sjuk av alla söta hundar, hur skall man kunna välja när det väl är dags att köpa hund? Här kommer i alla fall lite bilder på några av hundarna som jag såg där.
 
 
Bild 1: är en Briard. Det lutar åt att det blir en sådan hund när det väl blir dags.
Bild 2: vet jag inte riktigt men det såg ut som en liten nalle tyckte jag. ville gå fram och kramas lite.
Bild 3: är en Lasa apso. Tyckte han såg ut som Gandalf i sagan om ringen.
Bild 4: är Irländsk varghund. Så himla cool och stor!
 
// Madeleine
 

Björnbärspaj

Det fick bli en björnbärspaj till kvällskaffet. Enkel och såååååå god.

Björnbärspaj
200g björnbär
175g smör
7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn.

Gör så här;
Smör en form och häll i bären. Strö 3 msk socker över bären. Smält smöret och blanda i ingredienserna. Rör till en smet och fördela över bären. Grädda i 200 C i 25-30 min. Ta ut och låt svalna något. Servera med vaniljsås ellee vaniljglass.

//Madelein

Björnbär

Nu har mina björnbär börjat mogna, så jag plockar av dem lite pö om pö. Blir nog sylt när jag har tillräckligt många.
Madde

Cykeltur

Det tog mig 1h och 5 min att cykla 18 km. Jag är riktigt stolt över mig själv. När jag kom hem satt jag på altanen och medidterade lite för att komma ner i varv. Nu får det snart bli lunch sen hoppas jag få min motorcykel såld på eftermiddagen.
Jag funderade en del när ja cyklade och insåg att bara man har ett positivt tänkade kan man göra det mesta.

// Madde

Skolstart

Igår var det skolstart. Jag har 2 terminer kvar innan jag är klar medicinsk sekreterare. Igår hade vi en redovisning om olika beslutsgångar i landstinget. Idag är det eget arbete på agendan, så fler blir tenta plugg inför nästa veckas tenta. Men först tänker jag ta mig en träningsrunda på cykeln innan regnet kommer.
// Madde


Vintips

Jag är verkligen ingen vinexpert men detta var väldigt gott. Till vinet åt vi grillad fläskfilé och grekisk sallad.
//Madde.
Ps vinet kostar 72:- och har nr 6586


Tack

Fick en chokladask av mina goa kollegor. Tack tjejer.
// Madde


Kladdkaka

Ikväll har jag bakat till mina sommarkollegor och för att tacka de för sommaren som gått. Det blev ett nytt kladdkaka recept. Såååå gott. Får ju inte proväta hela kakan så ja har nått att bjuda på imorgon.

Sega chokladrutor.
20-25 rutor.

200g smält smör och avsvalnat
4ägg
480g strösocker
240 g vetemjöl
1dl kakaopulver
1msk vaniljsocker
1msk bakpulver

Kläd en ungdomen ca 20x25 cm med bakplåtspappee, smörj pappret med lite av smöret. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i smöret. Blanda i de torra ingredienserna (väl blandade ) i äggsmeten. Slå upp smeten i formen och grädda i 180C i ca 20-25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Kyl ned och servera rumstemeread.

// Madde


Blodgivare

Jag är blodgivare sen ett par år tillbaka. Idag var det dags igen.
Som tack tog jag en vit Swedish Grace skål.
// Madde


Sliter

I rabbatten för att få lite ordning. Har grävt bort kärleksört, oregano och timjan(lite osäker där) , några små smultronplantor. Så nu ska jag försöka få lite ordning. Slitit bort massor med ogräs. Gillar det inte.
// Madde Så finns det nån i Eskilstuna som vill ha så är det bara och komma och hämta. Annars åker det i komposttunnan.


Tack

Alla underbara läsare av min blogg. Jag blir lika glad varje gång som jag ser att ni varit inne och tittat. Det gör det så mycket roligare att fortsätta blogga varje (Host) dag.


Het korvpytt

Idag blev det lite plock ur kylskåpet. Kabanoss, lök, paprika, potatis och tomat hackat i bitar. Som jag stekte och till det två stekta ägg. Mums mums.

Ps: lär inte bli någon mästerkock på uppläggning i alla fall ;-)


Ellos höstkatalog

Kom i brevlådan för någon vecka sen. Jag har nästan bläddrat sönder den stackars katalogen. Det finns så mycket snyggt. Det ja mest fastnat för är ett par sjukt snygga stövlar. Dock hade jag önskat att de va i skin men man kan inte få allt ;-) // Madde


Piffiga naglar

Igår var jag till min nagelteknolog Bea och snyggade till mina naglar. Väldigt nöjd. Tipparna har jag hittat på Ebay :-) .


Keso

Jag har hittat en ny favorit i mejerihylla. Det enda tråkiga är att den inte är laktosfri men det finns det piller som hjälper mig. Jo Keso med päron och vanilj. Riktigt mumsigt mellanmål. // Madde


Picknick i Stadsparken

I onsdags drog Å-festen i gång här i Eskilstuna. I går kväll beslöt vi oss för att ha picknick i parken och lyssna på Kapten röd. Dock hann vi bli både trötta och frysna så vi åkte hem till soffan och os vid 22. Vi hade lite diverse i matc med oss. Couscous sallad, kycklingspett, saltgurka, brieost, Ölkorv, melon, bröd. Och lite alkohol. Det var väldigt trevligt även om det blåste lite väl mycket. //Madde


Lunch hos mamma och pappa

Idag hjälpte jag mamma och pappa att installera deras nya skrivare. I utbyte mot att ja skulle få lunch. Till lunch blir det bacon, potatis och gratinerad broccoli.


Saltgurka

Jag är en saltoman. Så saltgurka är verkligen en favorit. Jag köpte Västerås gurka på malma marken i helgen och la in dem i helgen. I morse provsmakade jag och dem var klara. Jag kokar upp vatten, häller i salt och ca 1-2msk socker. Sen får det svalna medans jag skrubbar gurkorna och pickar dem med en gaffel. Låter dem stå kallt och efter 2-3 dagar är den klara. // Madde


Cykla

Jag har ca 9km in till jobbet och i våras så var min plan att cykla in de flesta dagar som ja jobbade. Nu har det inte blivit så, ja har på min höjd cyklat 5 dagar på 7v. Men idag trotsade jag latmasken och cyklade in. Skönt men vad trött jag va när ja kom fram.


RSS 2.0