Saltgurka

Jag är en saltoman. Så saltgurka är verkligen en favorit. Jag köpte Västerås gurka på malma marken i helgen och la in dem i helgen. I morse provsmakade jag och dem var klara. Jag kokar upp vatten, häller i salt och ca 1-2msk socker. Sen får det svalna medans jag skrubbar gurkorna och pickar dem med en gaffel. Låter dem stå kallt och efter 2-3 dagar är den klara. // Madde


Kommentarer
Postat av: Anita Johansson

Hej! Jag undrar varför du pickor gurkorna före inläggning?
Hälsningar Anita

Svar: För att gurkorna ska dra åt sig mer av saltet. :-)
Madeleine

2012-08-18 @ 14:28:25
Postat av: Anonym

Hur mycket salt:)?

Svar: Börja med ca 1 dl sen får man smaka av vattnet. Jag brukar ta det när det är lite för salt för då går det lite fortare för gurkorna.
Madeleine

2012-08-31 @ 12:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0