Ungspankaka med spenat och kassler

Idag tänkte jag tipsa om ett recept som jag hittade i tidningen
Buffé.

Ungspankaka med spenat och kassler

4 personer

8 dl mjölk
4 ägg
4½ dl dinkelmjöl
250g fryst bladspenat ( tinad)
200g kassler
smör, salt

Lingonkeso

1 burk keso
1 dl rörörda lingon

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200C. Vispa ihop 4dl av mjölken med äggen.
Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken
och 1 tsk salt.
2. Krama ut vätskan ur den tinade spenaten. Skär kasslern i
små tärningar.
3. Smält 1 msk smör i en långpanna i ugnen. Ta ut och häll i
pannkakssmeten. Fördela spenaten och kasslern över. Tillaga
ca 30 minuter i ugnen.
4. Lingonkeso Blanda keso och rårörda lingon.
5. Servera pannkakan med lingonkeso och äppelsalladen.

Syrlig äppelsallad

Ansa 1 fänkål och skala 2 morätter. Dela och kärna ur
2 syrliga äpplen. Hyvla eller skär i tunna skivor.
Rör ihop 2 msk olivolja, ½ msk äppelcidervinäger, 1 krm salt
och ½ krm peppar. Blanda det skurna med dressingen. Vänd
ner ½ dl plockad dill.
Servera till pannkakan.

receptet kommer från ica.se

// Madeleine

PS: Receptet kommer från ica.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0