Lapskojs
Idag äter vi lapskojs hemma på Torsborg.
Lapskojs
1 kg potatis, skalad och grovtärnad
1 burk salta biten
1 lagerblad
5 korn vitpeppar
3 korn kryddpeppar
50g smör
salt
vitpeppar
saltgurka & rödbetort det täcker potati
Gör så här:
1. Lägg lagerblad, peppar, potatis och kött i en kastrull. Häll på spadet från burken
plus vatten så att det täcker potatisen.
2. Koka under lock till potatisen känns klar, 15-20 minuter.
3. Ta bort synliga lagerblad och pepparkorn.
4. Lägg i smör och mosa potatisen och köttet.
Smaka av med salt och vitpeppar.
5. Servera med saltgurka och rödbetor.
Bild kommer från http://theresematochbak.blogspot.se/
// Madeleine
PS: Receptet kommmer från boken "HUSMAN" av Johan Åkerberg.
Kommentarer
Trackback