Falskt surdegsbröd

Jag har ett par bloggar som jag följer. Och igår hittade jag
ett lätt och trevligt recept på bröd. Så igår kväll slängde jag
snabbt ihop en deg som jag gräddade imorse.

Receptet finns här: http://baraenkakatill.blogspot.se/search/label/Br%C3%B6d

Men jag skriver ner det här oxå:

Falskt surdegsbröd

Till 3 mellanstora baguetter behövs:

3 ärtstora bitar jäst
3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
0,25 dl vetekli
ca 7 dl (380 g) vetemjöl special

Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet, och rör ner övriga ingredienser så att du får dig en trevlig, lös deg.
Lägg över plastfolie och låt stå över natten. Enligt receptet så bör degen
stå i minst 5 timmar, men den klarar sig i upp till 18 timmar.

2. Nästa morgon - stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord.
Vik degen en gång över sig själv, så att båda sidor blir mjölade.
Dra ut degen till en rektangel, ca 15x25 cm. Dela den i 3 lika långa delar
och mjöla snittytorna. Vrid degen med lätt hand till 3 baguetter som
du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila medan du värmer ugnen till 275C.

3. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt,
både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta,
det gör mycket för brödets skorpa. Grädda bröden i 13-14 min,
och låt sedan svalna på galler utan bakduk.



Blev jätte gott. Hade lite färskost med vitlökssmak på och det vart
helt perfekt.

//Madeleine


Kommentarer
Postat av: Helena / Bara en kaka till

Vad kul att du testade brödreceptet! Visst är det hyvens? Själv har jag blivit snudd på besatt och gör det varje helg numera. :-) Kram!

2012-04-02 @ 17:02:20
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Madeleine

Helena: Det är jättegott. Kommer nog oxå göra detta till helgerna så ha man nybakat bröd på mornarna :)



Madde



2012-04-03 @ 14:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0