Middags tips!

Nu är det 12 dag var kvar till jul så jag tänkte att vaför inte
äta nått som inte har med julen att göra. Snabbt och enkelt.

Mozzarellagratinerad fläskfilé med ljummen potatissallad

4 port

1 fläskfilé (putsad, à ca 600 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g körsbärstomater
200 g mozzarella
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika

Potatissallad

8 potatisar
150 g sockerärter
8 soltorkade tomater i olja
1/2 kruka basilika
65 g ruccolasallad
2 msk olivolja
balsamvinäge
salt och peppar

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 200˚C.

2.Skala och koka potatisen i saltat vatten.

3.Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med
   oljan och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna i en ugnssäker form.

4.Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och
  strimla basilikan. Fördela tomater, vitlök, basilika och mozzarella över
  fläskfilén. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.

5.Låt potatisen svalna en aning och skär den i kvartar. Strimla sockerärter,
   tomater och basilika. Blanda potatis med ruccola, basilika, tomater,
  sockerärter och olivolja. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.

6.Servera potatissalladen till den gratinerade filén.



// Madeleine

PS: Receptet kommer från ica.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0