Lucka nummer 6

Bakom lucka nummer 6 döljer sig

Saffranslängd med vit choklad

En längd

200g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran á 0,5g
½ tsk salt
2 dl strösocker
13-14 dl vetemjöl

Fyllning

75g smör
200g vit choklad
½ dl strösocker

Garnering

1 ägg
pärlsocker

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till
fingervarmt, ca 37C.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen.
Blanda i saffran, salt och socker.
Rör ner mjölet, lite i taget, tills du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Sätt ugnen på 175C. Kavla ut degen på mjölad bänk till en platta, ca 30x40cm.
Halvera degplattan. Bred ut hälften av smöret och hälften av den hackade
chokladen. Vik ihop degen två gånger till en längd.
Gör likadant med den andra halvan. Lägg längderna på plåt och låt jäsa
under duk 30 min.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

Saffransbröd är godast när det är nybakat, men du kan frysa in längderna
och värma dem  när du tar upp dem.



// Madelenie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0