Lucka nr 22

Dan före danföre doppare dan och bakom mlucka nr 22 hittar vi:

Julskinka med griljering

3 kg rimmad skinka

Griljering
1 ägg
2 msk senap
2 msk fransk senap
1 msk socker
majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl ströbröd

Gör så här:

1.Spola av skinkan med kallt vatten. Låt nätet sitta kvar.

2.Stick in köttermometer, gärna digital. Se till att spetsen kommer i
  mitten av skinkan.

3.Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker.

4.Låt koka upp och sjud sedan skinkan sakta på svag värme under
   lock tills termometern visar 70°C. ca 1 timme per kg, för en saftig
   skinka eller 75°C för en skinka med "klassisk skinksmak". Lyft upp skinkan.
  Spara skinkspadet till doppspad.

5.Låt skinkan svalna innan nätet dras bort. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

6.Sätt ugnen på 225˚C.

7.Blanda samman ägg, de båda senapssorterna och socker. Torka av
  ytan på skinkan med hushållspapper och sikta över majsstärkelse
  så stannar griljeringen kvar. Bred senapsblandningen över skinkan
  och strö över ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min eller
  tills skinkan fått fin färg.

8.Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet.



// Madeleine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0