Lucka nr 16

Bakom lucka nummer 16 hittar vi:

Sill

Löksill

2 rödlökar
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill (400g)

Gör så här:

1. Skala och skiva löken. Koka upp 3 dl vatten med ättikssprit,
    socker, lagerblad, kryddpeppar och lök. Låt lagen bli kall.

2. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen.
   Låt sillen stå i minst 2 dygn.





Vitlökssill

2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
6 vitlöksklyftor
1 stor gul lö
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 1/2 msk svensk senap
1 dl finskuren gräslök
salt och peppar
vitpeppar

1. Skala och finhacka vitlök och lök. Blanda vitlök, lök, majonnäs,
   gräddfil, senap och gräslök. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar.

2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran.
  Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylen 1 dygn före servering.



// Husmor Madeleine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0